Tijd voor een grotere auto

(door hem)

En toen waren we met zes.

Sedert voorbije zomer telt ons gezin zes telgen, zitten we met z’n zessen aan de ontbijttafel. Ja! Het is me wat, wie had dat ooit gedacht.

Hoe komt dat zo? We zijn pleegouders geworden, vangen de 2-jarige Covian op in ons gezin. Waarom? Omdat het kan, omdat er plaats is, omdat we het er samen over eens waren dat ‘niet kunnen’ nog net iets anders is.

IMG_20181104_113925398

Mochten we vandaag met de auto rijden, dan was het tijd voor een nieuwe. Een monovolume, een busje of een tweede wagen. Gelukkig worden we daar van gespaard :-). Weer eens duizenden euro’s uitgespaard dankzij onze keuze van intussen 4 jaar geleden.

Wat wel aan de hand is: autodelen via Cambio wordt een stuk moeilijker. In een doorsnee Cambio-voertuig is maximaal plaats voor 5 personen. Auto’s die er meer aankunnen, zitten niet of nauwelijks in het gamma. Ik geloof dat er in Gent van de meer dan 160 deelwagens slecht 4 voorzien zijn op meer dan 5 passagiers.

Ook opmerkelijk. Pleegouder worden doe ja na een grondig onderzoek van je gezin, er wordt zeg maar gekeken naar je draagkracht om in dergelijk avontuur te stappen. Even stond onze mobiliteitskeuze op de agenda. Zou dat allemaal wel lukken, zonder auto? We hebben ons gelukkig kunnen beperken tot een droge “ja, dat gaat lukken”.

Wat ook aan de hand is: onze fietsvloot telt twee nieuwe fietsen. De kost van een nieuwe wagen bleef ons dan wel bespaard, we kozen toch voor wat extra gemak door de aankoop van enerzijds een nieuwe kinderfiets voor onze bijna 6-jarige Remus en ikzelf rijd nu met een elektrische long tale bike, de Yuba Boda Boda. Over die laatste schrijf ik binnenkort wel nog eens een stukje, want het is een fiets om enthousiast over te worden.

2 comments

  1. Het voordeel van geen auto te hebben is dat je dat budget kan gebruiken voor andere zaken. Ook voor een andere manier van verplaatsen. Waarbij je je eens tot een “andere” fiets kan laten verleiden. Iets wat anderen dan soms waanzin vinden terwijl ze niet zien tot wat een waanzin ze zichzelf laten verleiden.

    Like

  2. Hey,
    Heb je de boda boda nog steeds? Zou je deze nog steeds aanraden voor een gezin met 4 (3j en 6m kids)? Graag jullie advies en ervaringen. Kan ik jullie mailen of?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s